Båtturer Säffle & Åmål 2017

Ta en tur på det stora innanhavet Vänern - i sommar har du flera chanser att komma ut på vattnet !
Sommaren bjuder på härliga turer på Vänern i skärgården, mellan städerna och Säffle kanal.

Ladda gärna ner till din mobil och/eller skriv ut "Båtturer Säffle Åmål 2017" med alla datum, tider och priser.

Säffle kanal/ Vikingaleden – Värmlands Nysäter

Följ med på en tur till Nysäter. Här finns det mycket trevligt att både se och göra. Guidning under båtturen. Besök Gillberga hembygdsmuseum, se den nyöppnade smedjan, shoppa i butikerna. Varför inte förboka en mountainbike som står och väntar på dig i gästhamnen och cykla längs vägarna i vackra Gillbergadalen. Se utställningen på Vikingacentret hur vikingarna levde.
Vill du äta lunch på bryggan i Nysäters gästhamn när du anländer? Boka hos Nysäters Café och delikatess så får du den utkörd till gästhamnsbryggan. Det finns flera caféer att fika på - läs mer i "Med M/S Vänervåg på Säffle kanal till Nysäter"! med all information om vad som finns att göra och se.

Onsdagar:19/7, 26/7, 2/8, 9/8"En tur ut på Vänern"

Vill du ta en sväng på Vänern? Då passar denna turen dig en båttur på ca 3 timmar, observera - beroende på vindförhållanden så kan tur ut på Vänern ställas in. Båten gör stopp vid Duse Udde gästhamn för att plocka upp passagerare, så du kan åka med därifrån också. Båten går två turer per dag så du kan även ta en eftermiddagstur.

Torsdagar, två turer per dag: 20/7, 27/7, 3/8, 10/8Besök grannstaden! Båttur mellan Säffle och Åmål

Följ med till Åmål på kalas! Den 22 juli är det Hamnkalaset och den 5 augusti Åmålsdagen. Full fart i Säffle den 29 juli då det är årets Torgfesten och besök Hantverksmässan på Kulturhuset Silvénska som pågår från 1 juli - 12 augusti. Kaptenen guidar under båtturen. Båten gör ett stopp vid Duse Udde gästhamn så du kan åka med därifrån. Turerna startar från Åmål gästhamn respektive Säffle gästhamnen.

Säffle till Åmål: Lördag 22/7 och 5/8

Åmål till Säffle: Lördag 29/7 och 12/8Skärgården Åmål

Upplev vackra Tösse skärgården som omfattar ett 30-tal öar där naturen är omväxlande med kala kobbar och skogbevuxna öar. Det kan ges tillfälle att gå iland och kanske bada så packa med dina badkläder. Kaptenen guidar på båtturen.

Måndagar 17/7, 24/7, 31/7, 7/8

Tisdagar 18/7, 25/7, 1/8, 8/8Biljetter köper du Säffle och Åmåls turistbyråer.

Ombord på båten: Det finns enklare förtäring att köpa och med fullständiga rättigheter. Egen lunchkorg/picknickkorg får medtagas och ätas vid framkomst i land, ej ombord på grund av serveringsrättigheter. Det finns toalett ombord.

Parkering i Säffle: Parkering längs med Kungsgatan, cirka 5 minuters promenad till gästhamnen via Kanalparken. Ej parkering i gästhamnen.

Parkering i Åmål: Parkering finns vid turistbyrån och gästhamnen.


Välkomna ut på böljan blå!
INFO
Plats
Öppettider
Arrangör
Säffle turistbyrå
Brovillan, Kanalområdet
661 80 Säffle
tourist@saffle.se
0533681010
Namn
Säffle Gästhamn
Adress
Säffle gästhamn
661 80 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Av 58 hamnar fick endast fyra hamnar betyget utmärkt och bäst resultat av alla fick Säffle gästhamn! Enkätundersökning som utförts på uppdrag av Svenska kryssarklubben Västkustkretsen.
Vägbeskrivning
centrala Säffle
Båtturerna går från 17/7-12/8
Tillbaka
Säffle
Båtturer
Vänern
Båt
Skärgård
Vikingaleden/Säffle kanal