Lurö Krog - mitt i Vänern!

Välkommen till Lurö Krog - Vänerns enda skärgårdskrog utan landförbindelse!
Lurö Krog är skärgårdkrogen med lokala råvaror i pannorna! Vi serverar rätter tillagade av fisk från Vänern, kött från djur som betat i skärgården och svamp, grönsaker och bär från Lurö.
Under säsong kan lunch och middag beställas. Frukost finns i två varianter; kylskåpsfrukost som man själv plockar fram ur preparerat kylskåp eller frukostbuffé som vi dukar fram. Lunch serveras som buffé till grupper och finns även tillgängligt under sommarmånaderna när Krogen är dagöppen. Middag fungerar likadant och då sätter vi menyn och ni väljer om ni vill äta en-, två- eller tre rätter.


Krogens öppettider under sommarmånaderna fastställer vi närmare säsongens start se Facebook eller ring oss på 070 521673

Vi utför också catering till vandrarhemsgäster som väljer att själva ta hand om dukning, servering och disk.
Bordsbeställning sker på 0533-290 13 eller 070 5216733. Ring i god tid, gärna dagen innan!
Öppettider
INFO
Plats
Säsong: Maj - augusti. Se hemsida och Facebook för mer och uppdaterad information.
Namn
Stenstaka, Lurö
Adress
Lurö, Mitt i Vänern
661 91 Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Lurö är en ö i mellersta Vänern och ingår i Lurö skärgård. Vänerns skärgård är Europas största insjöskärgård, och Lurö ligger på gränsen mellan Dalbosjön i väster och Värmlandssjön i öster med åtta mil till Vänersborg och lite längre till Kristinehamn. Från Värmlandsnäs finns dagliga båtförbindelser men ingen reguljär trafik från Västergötland. Lurö och den omgivande skärgården är avsatt som naturreservat för att skydda de natur- och kulturhistoriska värdena.
Vägbeskrivning
Kör mot Ekenäs, Värmlandsnäs. Du kommer till Lurö med egen båt eller Luröbåten som utgår från Ekenäs
Tillbaka
Säffle
Besök hemsida
Lokalproducerat
Lunch
Restaurang
Skärgård
Vänern
Värmländsk mat