Glaskogens Naturreservat

Värmlands vackra natur, en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö. Boka stuga, cykla, paddla kanot, bada och vandra.

Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat. Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med slingrande vattendrag, stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet, för att få använda de serviceanläggningar som finns till exempel grillplatser, ved, toaletter med mera. Pengarna som betalas för detta går direkt till skötsel av området. Du köper kortet hos oss på Säffle turistbyrå.

Glaskogen har milsvida vandringsleder, både längre och kortare turer, med vindskydd för att ta rast vid och även övernattningsstugor. Det är över 300 km vandringsleder i varierande svårighetsgrad, i häftet "19 olika vandringar och en biltur" hittar du förslag på vandringsturer.

Att paddla kanot i Glaskogens naturreservat är en magisk upplevelse. Ta en kort tur, en heldag eller kanske några dagar med övernattning. Den vackra naturen och de rena sjöarna är ett imponerande inslag i varje tur. I reservatet finns också fina möjligheter till fiske. Fiskekortet gäller i ett 80-tal sjöar och tjärnar i och omkring naturreservat. Notera att det är förbjudet att fiska i rinnande vattendrag. Fiskefångsten varierar allt från gädda, abborre, gös till lax, öring, röding och sik. För att få fiska i Glaskogen krävs att du har ett fiskekort. Barn under 16 fiskar gratis.

Upplev naturen från cykelsadeln på små grusvägarna som ringlar sig utefter sjöarna eller i skog med möjligheter att se vilda djur. Du får inte cykla på vandringslederna så kontakta Informationscentralen i Lenungshammar för tips. Här erbjuds mountainbikes som är speciellt anpassade för turer på grusvägarna.

Mer information om Glaskogens Naturreservat.

Öppettider
INFO
Plats
Året runt. Informationscentret i Lenungshammar se web
Arrangör
Stiftelsen Glaskogen
Skolgatan 36
671 31 Arvika
glaskogen@arvika.se
Namn
Lenungshammar
Adress
Arvika
Säffle
Kommun: Säffle
Beskrivning
Glaskogen Naturreservat. Ett härligt lätt tillgängligt naturreservat med bland annat över 300 km vandringleder. Vid Lenungshammar finns infocenter.
Tillbaka
Säffle
Besök hemsida
Bada
Familj
Glaskogen
Kanot
Natur
Cykla
Fiske
Vandringsled

Priser

Pristyp: Glaskogskortet /Dygn/ Pers
Pris: 60 kr
Pristyp: Glaskogskortet /År/ Pers
Pris: 800 kr
Pristyp: Glaskogskortet/ År / Familj
Pris: 1200 kr