Värmlands Vikingacenter

Flytta tusen år tillbaka i tiden, se och känn atmosfären med alla dina sinnen.
Flytta tusen år tillbaka i tiden, till en hantverksgata från 1000-talet. Se gatu - och hemmiljöer, kompletta med dockor av människor, lyssna till hur det en gång kan ha låtit på en sådan gata och se olika hantverk och hantverksutrustning. Förklarande texter och bilder finns till varje miljö. Utställningen berättar också om vikingatidens gudamyter, om Värmlands fornhistoria, om äldre hantverk och om bygget av skeppet Glad av Gillberga. Utöver de fasta utställningarna visas tillfälliga utställningar under säsongen. Caféet håller öppet varje dag och här kan du fika och äta lättare lunch. I den lilla shoppen kan du handla olika typer av hantverk.

Vikingaskeppet Glad av Gillberga byggdes år 1995 utifrån ritningar och anvisningar från "Vikingaskibshallen" i Roskilde i Danmark. Prova att ro denna farkost! Boka in en tur, ta med familj,dina vänner, kollegor eller kom med skolklass, den har plats för 13 årpar. Glad ligger vid Byälven. Nyfiken på att se lite från det årliga Vikingatinget och rodd med fartyget Glad av Gillberga? Klicka på länkarna:
https://www.youtube.com/watch?v=nrfb6pwKRzQ
https://www.youtube.com/watch?v=52J48aPvMZk

Vintertid kan lokalen hyras för konferens. Kontakta Föreningen Vikingaleden för offert.
Öppettider
INFO
Plats
2019: Öppet 1/6-1/9, tisdag - söndag 11:00-17:00. Måndagar stängt. Notera ändrade tider kan förekomma vid storhelger som Midsommar!
Arrangör
Värmlands Vikingacenter
Byälvsvägen
661 95 Värmlands Nysäter
foreningen@vikingaleden.se
Namn
Värmlands Vikingacenter
Adress
Byälvsvägen 1
661 95 Nysäter
Kommun: Säffle
Beskrivning
I samhället Nysäter, vägen till Borgvik över Byälven.
Vägbeskrivning
Från Säffle kör väg 175 mot Knöstad, mot Årjäng sväng av mot Nysäter. Vikingacentret ligger efter Byälvsvägen.
Tillbaka
Nysäter
Besök hemsida
Museum
Utställning
Vikingaleden/Säffle kanal
Historia