Vikingaskeppet Glad av Gillberga

Vattnet, träet och järnet har format det som blivit Värmland. Båtar av alla slag har varit en naturlig del av vår kultur - fortskaffningsmedel mellan bygder, älskade farkoster med namn och historia.
År 1995 bygdes vikingaskeppet Glad i varvslokalen Gladhall i Nysäter. Skeppet bygdes med gamla metoder efter ritningar och anvisningar från Vikingaskibshallen i Roskilde i Danmark. Förlagan är ett danskt krigsskepp från 1000-talet, återfunnet i Roskildefjorden. Skeppet är 17,5 m långt och ca 3 m brett. Ta med dig dina vänner, kollegor eller samla alla i din familj och pröva på att ro denna farkost! Det har plats för 13 årpar. Kanske är er skola i färd med att studera vikingatiden i klassen, kanske är ett besök hos oss ett bra grepp för att ge eleverna chansen att lära känna varandra under trevliga former, med roliga och spännande aktiviteter.
INFO
Plats
Öppettider
Arrangör
Föreningen Vikingaleden
Byälvsgatan
661 96 Värmlands Nysäter
foreningen@vikingaleden.se
Namn
Vikingaskeppet Glad av Gillberga
Adress
Byälvsvägen
661 95 Värmlands Nysäter
Kommun: Säffle
Beskrivning
Yxhugg för yxhugg växte skeppet fram ur ekar, furor och askar. Nit efter nit från den egna smedjan slogs i borden och gav dem stadga. Till midsommar 1998 var vår skapelse klar för sjösättning och för uppgiften att öppna nya vägar mellan gamla kulturbygder.
Vägbeskrivning
Från Säffle väg 175 norrut mot Arvika i Värmlands Nysäter.
Vid bokningar.
Tillbaka
Värmlands Nysäter
Besök hemsida
Aktiviteter
Båtturer
Boka
Familj
Grupper
Historia
Vikingaleden/Säffle kanal

Priser

Pristyp: Enligt offert
Pris: 0 kr
Beskrivning:
Kontakta Föreningen Vikingaleden för priser.