Båtturer Säffle Åmål 2017

Sommaren bjuder på härliga turer på Vänern, i skärgården, mellan städerna och på Säffle kanal - i sommar har du flera chanser att komma ut på vattnet! 

Ladda ner och/eller skriv ut "Båtturer Säffle Åmål 2017" med alla datum, tider och priser! 

Säffle kanal/ Vikingaleden – Värmlands Nysäter
Följ med på en tur till Nysäter. Här finns det mycket trevligt att både se och göra. Besök Gillberga hembygdsmuseum och smedjan, shoppa i butikerna. 
Varför inte förboka en mountainbike som står och väntar på dig i gästhamnen och cykla i vackra Gillbergadalen. Se hur vikingarna levde på Vikingacentret.
Vill du äta lunch på gästhamnsbryggan i Nysäters gästhamn när du anländer? Boka hos Nysäters Café och delikatess så får du den utkörd dit. Fikasugen?
Det finns fler caféer att fika på. Ladda ner eller skriv ut  "Med M/S Vänervåg på Säffle kanal till Nysäter" med information om allt som finns att se och göra.
Onsdagar:19/7, 26/7, 2/8, 9/8 

"En tur ut på Vänern" 
Vill du ta en sväng på Vänern? Då passar denna turen dig en båttur på ca 3 timmar, obs - beroende på vindförhållanden så kan tur ut på Vänern ställas in. 
Båten gör stopp vid Duse Udde gästhamn för att plocka upp passagerare, så du kan åka med därifrån också. Båten går två turer per dag.
Torsdagar, två turer per dag: 20/7, 27/7, 3/8, 10/8 

Besök grannstaden! Båttur mellan Säffle och Åmål 
Följ med till Åmål på kalas! Den 22 juli är det Hamnkalaset och den 5 augusti Åmålsdagen. Full fart i Säffle den 29 juli då det är årets Torgfesten
och besök Hantverksmässan på Kulturhuset Silvénska som pågår från 1 juli - 12 augusti. Kaptenen guidar under båtturen. Båten gör ett stopp vid Duse Udde.
Turerna startar från Åmål gästhamn respektive Säffle gästhamnen. 
Säffle till Åmål: Lördag 22/7 och 5/8 
Åmål till Säffle: Lördag 29/7 och 12/8 


Skärgården Åmål 
Upplev vackra Tösse skärgården som omfattar ett 30-tal öar där naturen är omväxlande med kala kobbar och skogbevuxna öar. Det kan ges tillfälle att gå iland
och kanske bada så packa med dina  badkläder. Kaptenen guidar på båtturen. 
Måndagar 17/7, 24/7, 31/7, 7/8 
Tisdagar 18/7, 25/7, 1/8, 8/8 

Biljetter: köper du på Säffle och Åmåls turistbyråer. 

Ombord på båten:
Det finns enklare förtäring att köpa och med fullständiga rättigheter.
Egen lunchkorg/picknickkorg får medtagas och ätas vid framkomst i land, ej ombord på grund av serveringsrättigheter.
Toalett finns ombord.

Parkering i Säffle: Parkering längs med Kungsgatan, cirka 5 minuters promenad till gästhamnen via Kanalparken. Ej parkering i gästhamnen.
Parkering i Åmål: Parkering finns vid turistbyrån och gästhamnen.