Säffle Centrum

Välkommen till Säffle centrum. Där du står i centrum.

Leende Shopping

Välkommen till oss! Vi bjuder dig en personlig shoppingupplevelse där du som kund alltid står i centrum. Säffle stadskärna har en fantastisk 50-talsmiljö och Byälven som rinner rakt genom centrum och ut mot Vänern. Med gångavstånd mellan allt från unika butiker till stora kedjor och flera oaser som bjuder dig en skön vilostund med något gott att äta och dricka kan Säffle erbjuda dig på en riktigt inspirerande dag. Shoppingkarta finns att få, bland annat i butiker och på Säffle turistbyrån.

Kolla in utbudet av butiker här... eller på saffleshopping.se 

Levande evenemang för hela familjen

Med ett rikt föreningsliv och engagerade handlare i staden skapas förutsättningar för ett riktigt levande centrum.  Årligen arrangeras flera evenemang som drar stor publik. Bland annat Stortorgsfesten, Stadsloppet, Ljusfesten och Vår/Höst Mârten.  Lägg därtill påsk- och julfirande som samlar ung som gammal i centrum.

Håll kolla vilka evenemang som är på gång i Säffle...

Sveriges yngsta stad med en unik 50-talsmiljö

Säffle blev som sista köping stad 1951 och är därmed Sveriges yngsta stad. Under 50- och 60 -talen präglades Säffle av den tidens optimism och framåtanda. Bebyggelsen från den här perioden utgör idag ett av Säffles karaktärsdrag och är en väsentlig del av stadens identitet. Flerbostadshus med fasader i rött tegel, Stadshuset, Medborgarhuset och Villa Billerud är exempel på tidstypiska byggnader från denna tid. Här till höger kan du ladda ner skriften ”En ny stad i rött tegel” om du vill läsa mer om Säffles byggnadshistoria. 

Läs mer om Säffles 50-talsarv här... (Öppnas i nytt fönster)